© Joris Herregods

GvA-abonnees brouwen topbier

Het feestbier voor 125 jaar Gazet van Antwerpen is er. Sommelier Sepideh Sedaghatnia en smaakmaker Gene Bervoets proefden het en waren in de wolken. U kunt het vanaf morgen proeven op de Bollekesfeesten.

Johan Van Baelen

Hoofdbrouwer Sven De Kleermaeker van Stadsbrouwerij de Koninck en zijn team hebben het feestbier ontwikkeld, compleet volgens de wensen van drieduizend abonnees van Gazet van Antwerpen.

Die abonnees gaven na een bezoek in de Stadsbrouwerij aan dat hun ideale bier oranje moest zijn, met tussen 7° en 8° alcohol en dat het kruidig en fruitig moest smaken. “Ik denk niet dat er ooit een bier is ontworpen op basis van de input van drieduizend man”, zegt Sven fier. “Het is in elk geval een groot experiment.”

Gene Bervoets en Sepideh Sedaghatnia waren de eersten om het te proeven en stonden paf. “Een herkenbare geur, waardoor je goesting krijgt”, vond Gene. “Na een frisse aanzet, gaat het inderdaad zijdig maar strak naar binnen. Dan volgt de florale toets en een tinteling. Het is dorstlessend en vlot drinkbaar”, prijst Sepideh.

Alle reacties en het complete oordeel van de kenners leest u in Gazet van Antwerpen van donderdag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bollekesfeest