VIDEO. Buurtbewoners Muizenberg in Kanne geïnformeerd over brand

De brand die woedt in de grotten van de Cannerberg aan de Muizenberg in Kanne is moeilijk te blussen. Vooral het materiaal in de grotten ligt aan de basis hiervan. Omdat het nog wel een tijdje kan duren vooraleer de rook in Kanne zal verdwijnen, gaat het Rode Kruis van deur tot deur om de bewoners te informeren.

JoGe

“De enorme hoeveelheid hooi dat broeit en brandt in de grot zorgt voor hoog oplopende temperaturen. Hierdoor gaat het mergel verdrogen waarna het verkrimpt en naar beneden valt. We kunnen geen brandweermannen meer naar binnen sturen, wegens te gevaarlijk. In overleg met alle bevoegde diensten is besloten om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden”, legt Roger Kremer van de Nederlandse Brandweer de beslissing uit.

Ondertussen werden de buurtbewoners door het Rode Kruis deur tot deur bezocht om hen te informeren over de mogelijke gevaren van de rook die ook nog weken zal zorgen voor geurhinder.

Het hele gebied rondom de Cannerberg werd eveneens afgesloten wegens instortingsgevaar. De Muizenberg zelf die ligt in een druk wandel- fietsroute netwerk is ook niet langer toegankelijk en wordt permanent door politieagenten bewaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer