© Twitter @F3cotedazur

Zelfs douchekop houdt hem niet tegen: Van Lierde wint voor vierde keer Ironman van Nice

Frederik Van Lierde heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Ironman van Nice gewonnen, een heuse opsteker na zijn pech eerder op het seizoen waarbij hij overvallen werd in Zuid-Afrika. Op de Promenade des Anglais finishte Van Lierde in 8u31’31”. Het is overigens voor het eerst sinds de aanslag op 14 juli 2016 dat er opnieuw een groot sportevenement doorgaat op de Promenade. Na Hawaii is de Ironman in Nice de belangrijkste wedstrijd in het triatlon. De Belgen staan er overigens goed voor met uitzicht op Hawaii. Na de zege van Aernouts in Ironman Lanzarote en Challenge Roth, triomfeert er nu opnieuw een Belg in een toptriatlon.

eadp, md

Van Lierde toonde zich de beste na 3,8 km zwemmen in de Middellandse Zee, 180,2 km fietsen (met ruim 2.000 hoogtemeters) en een marathon (op de Promenade des Anglais). De West-Vlaming kwam als derde uit het water en nam daarna al snel de leiding tijdens het lopen. De triatleet klokte uiteindelijk af in 8u31:31. De Italiaan Alessandro Degasperi eindigde op de tweede plaats in 8u36:18. De Fransman Denis Chevrot vervolledigde het podium in 8u39:42. Onderweg liep Van Lierde nog tegen een douchekop aan bij het verfrissingsmoment,waardoor hij een hevig bloedende hoofdwonde opliep. Even raakte hij in paniek, maar hij kon zijn wedstrijd toch nog voortzetten, weliswaar met een verband rond zijn hoofd gewikkeld.

“Ik kan niet zeggen dat dit hier mijn mooiste overwinning is, na wat me hier overkomen is in het begin van de marathon”, zegt Van Lierde. “Ik kan me niet helemaal herinneren wat er precies gebeurde, maar iedereen keek naar mijn fel bloedende aangezicht. Ik kreeg toen een kleine paniekreactie, want zoiets is me nog nooit overkomen. Nu heb ik wel een litteken op mijn voorhoofd dat me voor altijd aan deze overwinning zal doen denken.”

© AFP

Frederik Van Lierde won de Ironman France tussen 2011 en 2013 drie keer op rij. In 2013 was Van Lierde ook de beste in de Ironman van Hawaï, het officieuze WK. Op de erelijst volgt Van Lierde de Spanjaard Victor Del Corral Morales op.

© BELGA

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer