Verwaarloosd jongetje gevonden op camping terwijl hij uit koelkast van buren aan het eten was

Enkele Nederlandse kampeerders wisten niet wat ze zagen, toen ze een uitgemergelde jongen bij hun koelkast zagen zitten op een camping in het Nederlandse Winterswijk. De familie ontfermde zich meteen over het kind dat nog geen tien jaar oud was en belde de politie. Dat melden verschillende Nederlandse media.

mrra

Het was ongeveer half vier ’s nachts toen een Nederlandse familie wakker werd van lawaai in hun voortent. Toen ze gingen kijken, zagen ze een kleine jongen zitten, verhongerd en verwaarloosd. Het kind was onder het zeil van de tent gekropen, om naar binnen te sluipen tot aan de koelkast. Daar was hij het eten van de kampeerders aan het opeten.

Het gezin heeft zich meteen over het jongetje ontfermd en iedereen gealarmeerd. “Het kind maakte een verwaarloosde indruk”, zegt de eigenaar van de camping, Hendrik-Jan Mensink tegen NOS. “De gasten die het jongetje vonden, zijn gisteren vertrokken. Wat ze hebben meegemaakt heeft diepe indruk op hen gemaakt.”

Achtervolging

Zodra de politie op de hoogte was gebracht, gingen de agenten meteen op zoek naar de ouders van het kind. Al snel bleek dat die al sinds begin juni in een caravan op de camping woonden. Toen ze daar aanklopten, hoorden de agenten gestommel en nam de moeder meteen de benen. Maar de politie kon haar snel inhalen en arresteerde haar. Ook de vader is meegenomen voor verhoor.

In de caravan bleken nog meer kinderen te leven, twee meisjes, allebei jonger dan tien jaar. Het jongetje was de middelste van de drie. De politie regelde opvang voor de kinderen en gaf ook de huisdieren een veilig onderkomen.

Geen enkel lid van de familie had een officiële vaste woon- of verblijfplaats. De moeder zou gezocht worden door de Duitse autoriteiten, omdat ze daar nog een celstraf zou moeten uitzitten. De ouders blijven voorlopig opgesloten in de Nederlandse gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER