Direct naar artikelinhoud
Tomorrowland

Tomorrowland wordt wakker met yoga (en een trouwfeest)

Op de derde en laatste dag van Tomorrowland sloeg de vermoeidheid toe. Gelukkig kan de festivalganger hier de stramme spieren laten masseren, in een hot tub duiken of een yogasessie volgen om de dag fris en fit te beginnen. Anderen gooien dan weer een heus trouwfeest om de adrenaline op peil te houden.

en

Op Dreamville kamperen meer mensen dan er in de gemeenten Rumst en Boom wonen. Voor de datafetisjisten onder ons: Rumst telt zo’n 15.000 inwoners, Boom een flinke 17.000. Op Dreamville zijn ze met 38.000, en omdat dat voor een stad kan doorgaan, krijgen de inwoners ervan een eigen marktplaats, met een kapper, een beenhouwer, een supermarkt én een basketbalveld. Want in Dreamville draagt iedereen goed zorg voor zijn droomlijf.

De twee delen van de camping blijven mooi van elkaar afgeschermd. De meeste festivalgangers slapen op het Magnificent Green, een reguliere camping met grasveld, douches en andere benodigdheden ter vervulling van de basisbehoeftes. Een plaatsje op het uit de kluiten gewassen tweede deel van Dreamville - de Montagoe Chillout - is voor de meeste van hen wel een droom.

Wie binnentreedt op de luxecamping van Tomorrowland, wordt meteen getrakteerd op rozengeur. Letterlijk. Zelfs het onthaal van dit deel ruikt naar luxe. Voor een ‘huisje’ op de Montagoe-camping tel je tussen de 1.850 en 2.400 euro neer. Daarvoor krijg je toegang tot een soort mini-welnesscomplex met bubbelbaden en een sauna-cabine. En er is ook een aparte ontbijtruimte. Uiteraard.

Het was vanzelfsprekend ook hier dat een Puerto Ricaans koppel op zondag in het huwelijksbootje stapte. De ingehuurde priester liet alle plechtstatigheid thuis en had in de plaats zijn moppenboek meegenomen. Ook de bruidsmeisjes waren ingehuurd - de prijs ervan werd ons niet meegedeeld. Van trouwerijen kennen ze hier inmiddels al één en ander: ook de vorige twee jaren werden bezoekers van Tomorrowland in de echt verbonden. 

Tomorrowland wordt wakker met yoga (en een trouwfeest)
Beeld Stefaan Temmerman

En omdat er op een huwelijk altijd iets kleins fout moet lopen, werd de bezegeling van het huwelijk niet zo heel succesvol opgeleukt met honderden vlinders. Het werd een waar slagveld: uit de schoendozen met koolwitjes en dagpauwogen vielen tientallen slachtoffers voor de voeten van de bruid. Ze belandden zo ook onder de voeten van overenthousiaste cameramannen en reporters.

Intussen bereidde het resterende campingvolk zich voor op een laatste dag vol verantwoord plezier. De Tomorrowland-ganger lijkt de slogan ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ hoog in het vaandel te dragen, en daar geeft het festival graag gehoor aan. Elke ochtend wordt er naast de camping flink aan corpus en spiritus gewerkt met een partijtje beach volley, pingpong, een yogasessie of relaxatieoefeningen. 

Elke ochtend wordt er naast de camping flink aan corpus en spiritus gewerkt met een partijtje beach volley, pingpong, een yogasessie of relaxatieoefeningen

Op het festivalterrein zijn er elke dag genoeg geestrijke dingen in bekers te verkrijgen, maar op het middaguur doen de People of Tomorrow het liever wat rustiger, en gezonder aan.

Een yogasessie op TomorrowlandBeeld Stefaan Temmerman