Direct naar artikelinhoud

Thailand wil twijfelende toerist lokken met Pokémon

Thailand wil twijfelende toerist lokken met Pokémon

Uit angst dat de recente aanslagen in Thailand het toerisme zouden beïnvloeden, richt het Ministerie van Toerisme zich op de rage Pokémon Go. Extra PokéStops en -Gyms bij de resorts moeten functioneren als vakantiemagneet.

Thailand werd vorige week opgeschrikt door verschillende bomaanslagen in de toeristische trekpleisters Phuket en Hua Hin. Daarbij vielen vier doden en zeker 22 gewonden. De schrik zit er goed in bij het populaire vakantieland en het Ministerie van Toerisme & Sport vreest voor het wegblijven van toeristen.

Volgens The Bangkok Post ziet de Thaise overheid de oplossing in de wereldwijd populaire smartphone-applicatie Pokémon Go. Extra PokémonGyms en - Stops, belangrijke onderdelen in het spel, moeten toeristen lokken naar de vakantieresorts. Er zou daarvoor een deal zijn gesloten met de maker van de game Niantic. "Daarnaast zal het ministerie een infographic en handleiding maken voor de Pokémontoeristen, waarin locaties, tips en do's en dont's zullen staan", verduidelijkt minister Kobkarn Wattanavrangkul in de krant.

Hypegevoelig
Toerisme-deskundige Stephen Hodes uit Nederland verwacht niet dat een 'hypegevoelig' spelletje de angst bij toeristen zal doen afnemen. "De enige remedie daarvoor is tijd. Het komt vanzelf wel goed met locaties waar aanslagen hebben plaatsgevonden. Behalve als het herhaaldelijk gebeurt, zoals in Egype.''
 
Toeristenlokkertje
Volgens Hodes is de inzet van Pokémon Go alleen winstgevend voor de PR van een reisorganisatie. "Het is een hype waar ook de media graag over schrijven, maar ik geloof niet dat reisbureaus er veel in zullen investeren."

Wat Hodes wel ziet is dat de filmlocaties van populaire films en series succesvolle toeristenlokkers zijn. "Dankzij 'Game of Thrones' is Dubrovnik in Kroatië uitermate populair en dankzij 'Hobbit' en 'Lord of the Rings' was Nieuw-Zeeland in trek. Maar daar gaat het puur om de locatie die je wilt zien. Een vakantieland is niet verbonden aan Pokémon."

Een printscreen van het spelletje Pokémon Go.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie