© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verenigingen rond duurzame ontwikkeling stellen zich voor op zondagsmarkt

De voorbije zondagsmarkt focuste op het thema Noord-Zuid. Daarbij stonden de duurzame ontwikkelingsdoelingen centraal, en dus de doelstellingen die de wereld zich stelt om tegen 2030 tot een duurzame ontwikkeling te komen. Genkse verenigingen die bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het Zuiden kregen de kans om zich voor te stellen.

Jef Gabriels

De Genkse Noord-Zuidraad neemt elk jaar één thematische zondagsmarkt voor zijn rekening. Om onze wereld een mooie toekomst te bieden, hebben de Verenigde Naties een 17-tal belangrijke doelstellingen of SDG's (sustainable development goals) vooropgesteld die tegen 2030 moeten gehaald worden, van proper water en kwaliteitsonderwijs tot het verminderen van de ongelijkheid. Deze doelstellingen stonden centraal tijdens de voorbije zondagsmarkt.

Alles werd op een leuke en toegankelijke manier gepresenteerd. De muziekband van Benne Bayfall zorgde voor veel ambiance, de Senegalese dansers van Zé Dieye begeesterden en betrokken zelfs het publiek bij hun dans en Oxfam Wereldwinkel zorgde voor heerlijke cocktails. Intussen stelden enkele Genkse verenigingen hun projecten in het Zuiden voor: Gahate in Nepal, Intal in Zuid-Amerika, Kisaro in Rwanda en Congodorpen uiteraard in Congo.

Er was ruime publieke belangstelling en de verantwoordelijken van de Noord-Zuidraad konden tevreden zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer