Direct naar artikelinhoud

Vlaamse vrouw op huwelijksreis overleden in hotel in Egypte, bruidegom opgepakt

ArchiefbeeldBeeld reuters

De Egyptische politie heeft een 34-jarige man uit Waregem in de cel gestopt op verdenking van de moord op zijn kersverse bruid. Het koppel, dat op 7 juli trouwde, was op huwelijksreis in de populaire badplaats Sharm-el-Sheikh.

Op aangeven van de man vond de politie in hun hotelkamer het levenloze lichaam van de 32-jarige Sofie D. Dat gebeurde in de loop van vorige week al maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Hoe de vrouw, moeder van twee kinderen uit een vorig huwelijk, om het leven was gekomen, kon de man niet kwijt. Het slachtoffer kreeg naar verluidt harde slagen te verwerken. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden die klappen precies werden toegebracht. Daarop werd Gregory V., de bruidegom, aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

Partnergeweld

V. is bij het gerecht in België gekend voor slagen en verwondingen. In het najaar van 2016 moest hij zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor partnergeweld. Toen beweerde de man dat hij zijn leven gebeterd had en alcoholgebruik had afgezworen. Op 7 augustus zou hij in principe opnieuw voor de Kortrijkse strafrechter verschijnen. V. wordt verdacht van weerspannigheid en slagen aan politiemensen.

Volgens kennissen van het slachtoffer werd ze regelmatig afgetroefd door haar partner. Toch stapte ze eerder deze maand met hem in het huwelijksbootje. Ook toen had ze op het lichaam verdachte blauwe plekken.

De politie in Egypte vermoedt dat de vrouw op huwelijksreis het slachtoffer is geworden van zwaar intrafamiliaal geweld. Het gerechtelijk onderzoek draait op volle toeren. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk is nog niet op de hoogte van de zaak.