Direct naar artikelinhoud

Geen ruzie meer over Bobette-sleutelhanger

Geen ruzie meer over Bobette-sleutelhanger
Beeld Claudia Van den Houte

De ruzie tussen het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de politie van Geraardsbergen/Lierde over de omstreden Bobette-sleutelhanger is maandagavond bijgelegd na een "constructief overleg". Korpschef Jurgen De Landsheer sloeg mea culpa over de alternatieve actie die zijn politiezone had opgezet met de roze Bobette-sleutelhanger, en zegt dat er beter eerst overleg had plaatsgevonden over de actie. BIVV van zijn kant zegt open te staan voor vernieuwende ideeën.

Enkele weken geleden gaf de lokale politie Geraardsbergen/Lierde een eigen ludieke invulling aan de BOB-campagne. Vrouwelijke bestuurders die niet gedronken hadden, kregen een roze Bobette-sleutelhanger overhandigd. Het BIVV, eigenaar van het merk BOB, was verbaasd dat deze actie zonder voorafgaand overleg werd gestart.

Maandag kwamen het BIVV, de betrokken politiezones en de burgemeesters van Lierde en Geraardsbergen samen voor een open en constructief gesprek. Korpschef Jurgen De Landsheer beseft dat hij bij het plannen van dergelijke projecten de betrokken partijen beter op voorhand informeert. "Alle begrip voor de reactie van BIVV op onze zomerse Bobette-campagne. Het was inderdaad beter geweest om vooraf contact met hen op te nemen en hen in te lichten over ons idee. Gezien de kleinschaligheid van de campagne en deels ook door ons uitbundig enthousiasme, deden we dit niet", zegt De Landsheer.

BIVV blijft het BOB-merk ook in de toekomst beschermen, maar staat open voor nieuwe initiatieven. "De politie is reeds jaren partner in het ondersteunen van de BOB-campagne. Uiteraard dragen wij geen oogkleppen en staan we open voor vernieuwende voorstellen. In onze voorbereidende vergaderingen met alle partners voor de volgende BOB-campagne, zullen we luisteren naar alle nieuwe voorstellen die de BOB-campagne nog sterker kunnen maken", zegt Stef Willems, woordvoerder bij BIVV.

Uiteraard dragen wij geen oogkleppen en staan we open voor vernieuwende voorstellen
BIVV