© Isosport

Zaakwaarnemer ontkent ruzie: “De Maio verlaat Anderlecht om familiale redenen”

Sebastian De Maio gaat Anderlecht verlaten en ondergaat donderdag medische tests om zijn overgang naar Fiorentina af te ronden. Dat bevestigde zijn zaakwaarnemer, Diego Tavano, woensdag aan verschillende Italiaanse media. “Hij heeft geen probleem met Anderlecht, de redenen van zijn vertrek zijn van familiale aard”, zegt Tavano.

Fiorentina toonde al interesse in De Maio toen hij nog speelde voor Genoa. “De nieuwe leiding toont veel respect voor de speler en dat doet ons plezier”, verklaarde Diego Tavano na zijn ontmoeting met de directie van Fiorentina.

“Hij heeft geen probleem met Anderlecht. De redenen van zijn vertrek zijn van familiale aard”, verduidelijkte de zaakwaarnemer. “Hij is voor de tweede keer vader geworden. Om familiale redenen voelde hij zich niet zo goed. Toen kwam deze aanbieding uit Italië, waar zijn familie woont, en we zijn erop ingegaan. Anderlecht had begrip voor zijn problemen en we willen hen daarvoor bedanken.”

Volgens de zaakwaarnemer zal De Maio onmiddellijk klaar zijn om te spelen voor zijn nieuwe club. “Hij heeft getraind, hij heeft alles gedaan om speelklaar te geraken voor Anderlecht, hij heeft een Europese wedstrijd gespeeld, een competitiewedstrijd en hij was klaar om donderdag te spelen (tegen Slavia Praag in de Europa League). Hij ondergaat donderdag medische tests en daarna zal hij een speler van Fiorentina zijn.”

Clash met trainer Weiler

De Maio, die nog maar enkele weken voor Anderlecht speelde, zal naar Fiorentina vertrekken in de vorm van een uitleenbeurt met een optie tot aankoop. Anderlecht betaalde deze zomer nog 3,3 miljoen euro voor de verdediger. Maar hij kwam in conflict met trainer René Weiler. De Maio kan het niet verkroppen dat trainer René Weiler openlijk kritiek geeft omdat hij te traag en te laag verdedigt. Maandag, na de 0-0 op STVV, botste het duo al voor de tweede keer en dit keer ging het hard.

Voor de ochtendtraining riep Weiler de spelersgroep samen voor een bespreking. Weiler viseerde De Maio omwille van zijn prestatie tegen Sint-Truiden. De Fransman repliceerde meteen, maar Weiler legde hem het zwijgen op: “Alleen ik spreek.” Daarop escaleerde het. Een kwade De Maio riep: “Als jij mag spreken, dan ik ook. Coach, als jij de spelers niet respecteert, dan wij jou ook niet.”

Onaanvaardbaar. Weiler stuurde daarop iedereen het trainingsveld op, behalve De Maio. Die pakte dan maar zijn telefoon en belde voor de hele groep naar zijn makelaar om een nieuwe club voor hem te vinden. Hij gedroeg zich als the king en liep ook naar het bureau van Van Holsbeeck. Daar vertelde hij dat hij heimwee had naar Italië, dat hij niet akkoord is met de kritiek... Alles om een transfer te forceren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer