Cafévriend (24) bekent moord op man (37) uit Ekeren

In het onderzoek naar de gewelddadige moord op de 37-jarige Yves is een verdachte opgepakt. Het betreft Tom V., een 24-jarige cafévriend van het slachtoffer. Hij heeft bekentenissen afgelegd. Dat meldt het parket van Antwerpen.

adm, sare

Net voor hij om het leven werd gebracht had Yves zijn verjaardag nog gevierd in een lokaal café. Zaterdagnacht werd hij in zijn eigen appartement brutaal vermoord. Pas anderhalve dag later werd zijn levenloze lichaam aangetroffen, nadat zijn buren hoorden hoe de dampkap van het slachtoffer al dagenlang aanstond. De buurman ging kloppen en ging iets later samen met de moeder van Yves binnen waar ze hem aantroffen in een plas bloed.

Gisteren werden verschillende klanten van dat café aan de tand gevoeld door de speurders van de moordbrigade. Ook de uitbaatster van het café werd verhoord. De rechercheurs namen bovendien de camerabeelden van het café mee voor verder onderzoek. Al snel hadden ze een verdachte in het vizier: een klant van café Den Treffer en iemand uit de kennissenkring van het slachtoffer.

Bekentenissen

De 24-jarige verdachte, zonder gerechtelijk verleden, heeft intussen ook al bekentenissen afgelegd. De man is dinsdag voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens aangehouden.

Over het motief van de verdachte geeft het parket voorlopig geen informatie prijs. Mogelijk betreft het een passionele moord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen