© Photo News

Barcelona dartelt naar de Spaanse Supercup

De eerste prijs van het seizoen is een feit voor FC Barcelona. De Spaanse landskampioen won vanavond de return in de Spaanse Supercup met 3-0 van Sevilla. Zondag al hadden de Catalanen de heenwedstrijd met 0-2 gewonnen. Twee keer Turan en een keer Messi zorgden voor de eindstand.

Lars Godeau

Het was geen dankbare opdracht voor Sevilla, eventjes een 0-2-nederlaag proberen uitwissen in Camp Nou. Toch begonnen de bezoekers het best aan de partij, maar doelman Claudio Bravo was meteen bij de pinken. Het sein voor Barcelona om wakker te schieten en dat hadden Lionel Messi en Arda Turan het best begrepen. De Argentijn vond met een knappe opening de Turk, die knap binnnenschoof.

Barça ontketend? Ja en nee. De Catalanen lieten via Messi eerst nog de dubbele voorsprong liggen, maar even later ontsnapten ze wel. Umtiti beroerde de bal met de hand in de eigen zestien, maar Claudio Bravo liet bij de strafschop van Iborra zien dat zijn vroege saves heus geen toeval waren geweest.

Na de pauze was het snel over en uit voor de bekerwinnaar. Turan maakte al gauw zijn tweede en die mocht best ingekaderd worden. Een geweldige trap van buiten de zestien, die doelman Rico enkel uit zijn netten kon rapen. Toen Messi himself tien minuten later met een knappe kopbal voor de 3-0 zorgde - zijn 100e goal onder trainer Luis Enrique - stond eindelijk vast wat iedereen eigenlijk al lang wist: Barcelona mag een twaalfde Supercup in de prijzenkast zetten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer