Dankzij een onbekende heeft Geert de herinnering aan zijn overleden zoon (27) terug

© rr

Een (voorlopig) onbekende eerlijke vinder heeft Geert Linthout uit Herzele zijn vermiste portefeuille, met daarin het rijbewijs van zijn overleden zoon, terugbezorgd. “Ik heb mijn zoon leren rijden, zijn rijbewijs hield ik bij als een mooie herinnering aan hem aan die fijne tijd samen. Bedankt aan wie het in onze bus stak!”

wjn

De 27-jarige Michael Linthout was tweeënhalve maand geleden voor het eerst op vakantie gegaan naar Barcelona. Na drie dagen troffen zijn vrienden hem levenloos aan in bed. Hij was overleden aan een open hartaderbreuk. “Volgens de toxicoloog was er geen drank, drugs of iets anders in spel. Een volledig natuurlijke dood. Maar al was er een team van artsen bij geweest, ze hadden hem nog niet kunnen helpen. Michael heeft enorm veel pech gehad”, zegt zijn papa Geert.

Het overlijden van de jongeman was een zware klap voor familie en vrienden van de twintiger. Papa Geert hield sindsdien het rijbewijs van zijn zoon als herinnering bij in zijn portefeuille. “Hem leren rijden was iets waar we samen enorm veel plezier aan hebben beleefd”, zegt hij daarover.

De shock was dan ook groot toen de portefeuille van Geert maandag plots nergens meer te bespeuren was. Verloren of gestolen aan het station van Herzele, was het verdict. De man deed een oproep via Facebook. “Geld scheelt me niks, ik ga ook geen aangifte doen. Ik wil alleen graag het rijbewijs van mijn overleden zoon terug. Het is iets wat we samen hebben gedaan.”

Plots in brievenbus

De oproep werd in een mum van tijd massaal gedeeld en mét resultaat. “Toen we dinsdagavond terug thuiskwamen lag mijn portefeuille tot mijn opluchting in de brievenbus. Alles stak er nog in, het rijbewijs ook. Volgens mij heeft iemand ze simpelweg gevonden en in onze bus gestoken. Bedankt aan iedereen die hielp zoeken!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen