Loslopende hond bijt piepjong katje dood

© if

Een bewoner uit de Mgr. De Haernestraat zag dinsdagmorgen hoe een loslopende hond zijn nieuw katje doodbeet. Hij diende klacht in bij de politie.

gsd

Rösti, het katje van het gezin uit de Mgr. De Haernestraat, was nog maar drie maanden oud. De eigenaars hadden het aangeschaft nadat hun vorige kat van 18 jaar was overleden. “Het was erg aanhankelijk en nieuwsgierig en kroop via een luik in de tuin naar een nabijgelegen grasplein”, zegt de eigenaar.

Op het openbare plein was ook een man met zijn hond aanwezig. De loslopende herdershond merkte het rosse katje op, liep eropaf en beet het dood.

“Ik zag het met mijn eigen ogen gebeuren, want ik was net gaan kijken waar het katje was”, zegt de eigenaar van Rösti. “Het schreeuwde, ik zag het sterven terwijl de hond bleef bijten.”

Niet de eerste keer

De hond liet het katje pas los toen zijn baasje hem kwam wegtrekken. De man zei dat zijn hond zich had losgerukt, maar dat gelooft de eigenaar van Rösti niet. “Zijn hond loopt hier geregeld los op het plein. Hij komt hem hier ‘trainen’. Zijn vorige herdershond beet trouwens ook een hondje van een buurvrouw dood. Toen mijn zoon jong was, kreeg hij een beet van een van zijn honden”, zegt de man, die woedend was en een klacht indiende bij de politie. “Honden mogen hier niet loslopen. Ik wil voorkomen dat dit nog gebeurt of dat een kind gebeten wordt. Maar meer dan die man een aanmaning geven, kon de politie blijkbaar niet doen”, zucht hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen