Deze populaire Chinese reeks wordt volgende maand in Antwerpen gedraaid

Vanaf 1 augustus start een 60-koppige Chinese productieploeg met de opnames van de Chinese tv-serie ‘Mr Right’ in Antwerpen.

inke

Mr Right is in China een doorslaand succes, met liefst 380 miljoen kijkers. De romantische komedie is daarmee het derde best bekeken programma in het immens grote Aziatische land. De serie gaat over Cheng Hao (Jin Dong), een tandarts van een gerenommeerde praktijk in Sjanghai die mannen adviseert in de liefde.

© provincie

Op het trouwfeest van een klant –dat plaatsvindt in België- ontmoet hij Luo Yue (Jiang Shuying), een ambitieuze maar afstandelijke hotelmanager. De twee zijn absolute tegenpolen. Wanneer het fout loopt op het trouwfeest, wordt Luo Yue verplicht Cheng Hao en zijn goede vriend Zhang Mingyang mee op een roadtrip door Antwerpen te nemen.

Mr Right kwam tot stand door het vriendschapsakkoord tussen de provincie Antwerpen en de Chinese zusterprovincie Shaanxi. Producent Jia Yiqun heeft zelf twee jaar in Antwerpen gestudeerd als uitwisselingsstudent van Shaanxi. Het Belgische productiehuis Sancta, gevestigd in Antwerpen en opgericht door zaakvoerder Kristoff Leue, is al jaren actief in China.

De opnames gebeuren in nauwe samenwerking met het Antwerpse stadsbestuur, in het bijzonder de filmcel en de lokale politie Antwerpen, de gouverneur en provincie, het Havenhuis, de Diamantsector, de Lijn, brouwerij Moortgat, Campus Vesta en talloze andere partners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER