© W&F

Lillo vraagt avondklok voor Pokémon-jagers

De inwoners van het polderdorpje Lillo in de Antwerpse haven vragen een avondklok voor Pokémon-jagers. Sinds drie weken wordt Lillo-Fort dagelijks belegerd door zowat 2.000 Pokémon-fans, omdat er veel zeldzame Pokémon zitten.

De jacht op Pokémon duurt tot vier à vijf uur ’s nachts, en vaak gaat het er heel luidruchtig aan toe. De 34 bewoners vragen aan het Antwerpse stadsbestuur om het Pokémon jagen te verbieden vanaf middernacht, wanneer de cafés sluiten. Zij geraken overspannen door een tekort aan nachtrust en storen zich mateloos aan achtergelaten vuiligheid, zoals flessen, peuken en zelfs uitwerpselen.

De inwoners gunnen de drie plaatselijke cafés de inkomsten van de Pokémon-jacht en noemen middernacht, het sluitingsuur van de cafés, een billijk uur om ook de Pokémon-jacht te stoppen. De politie zou vanaf dan toezicht moeten houden.

Volgens Tom Peeters, woordvoerder van de stad Antwerpen, nam het bestuur al maatregelen, vooral om de verontreiniging aan te pakken. “In plaats van twee keer per week, worden de vuilbakken in Lillo nu dagelijks geledigd. Wij gaan ervan uit dat de Pokémon-jacht tegen september, als de school begint, zal afnemen. Mocht dat niet het geval zijn, dan hebben we bijkomende maatregelen achter de hand om Lillo te beschermen. Een avondklok instellen kan alleen in zeer extreme omstandigheden door de burgemeester gebeuren. Dat is hier nog niet aan de orde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER