Uitbater beachbar betrapt dieven op heterdaad: “Ik slaap al drie dagen in mijn zaak”

© jwi

Dieven hebben opnieuw toegeslagen in twee strandbars op het strand van Blankenberge. Bij de tweede inbraak betrapte uitbater Kurt Govaere van Bamboo Beach hen op heterdaad. “Ik slaap nu al drie nachten in de bar”, zegt hij. Sinds die inbraakgolf vertrouw ik het niet meer.”

TIM LESCRAUWAET

Inbrekers hebben het de laatste nachten gemunt op de strandbars in Blankenberge. Nadat zondagnacht al in twee strandbars werd binnen gebroken, kreeg een andere bar maandag ook ongewenst bezoek. Dinsdagnacht sloegen de inbrekers opnieuw twee keer toe.

Onder andere beachbar Blue Beach werd het slachtoffer van inbraak. Daar braken ze een strandcabine open en haalden er een boormachine uit. Die gebruikten ze om een andere badkar open te maken. Maar daar zat weinig bruikbaar materiaal in. “De boormachine namen ze nadien mee”, zegt uitbater Erwin Renders. “Toch een nieuwe machine van zo’n 500 euro.”

Daarna trokken ze naar Bamboo Beach. Ze braken er de afsluiting af en probeerden de bar binnen te komen. Daar hadden de dieven minder geluk. Uitbater Kurt Govaere (50) slaapt namelijk al drie nachten in zijn eigen bar. “Door die inbraakgolf vertrouw ik het niet meer”, zegt hij. “Toen ik ze hoorde, ben ik naar buiten gegaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen