Vermaarde chirurge aangehouden voor moord op dochter Eline (14)

De vermaarde neurochirurg Mehrnaz D. (49) is aangehouden op verdenking van moord. Het lichaam van haar tienerdochter Eline (14) werd woensdag gevonden in haar appartement. Het meisje was bewust om het leven gebracht.

gjs, tab

Het was de stiefvader die woensdagmiddag om 13 uur de akelige ontdekking deed toen hij het appartement binnenstapte. Hij trof er het leven­loze lichaam aan van Eline, de ­14-jarige dochter van zijn vriendin Mehrnaz D. De vrouw is tot ver ­buiten Vlaanderen een gewaardeerd neurochirurg.

Hij alarmeerde meteen de hulpdiensten, maar die konden om 13.20 uur enkel het overlijden van Eline vaststellen. Van zijn vriendin ontbrak elk spoor. Pogingen om haar te bellen, mislukten. Al snel werd ­duidelijk dat Eline (14) bewust om het ­leven was gebracht. Meer nog: ze bleek al uren overleden, allicht dinsdagavond al. Agenten vonden de neurochirurg ­diezelfde namiddag nog terug aan de oprit van de E314 in Herent. Mehrnaz D. maakte volgens onze informatie een totaal verwarde indruk. Ze werd meegenomen voor verhoor, maar dat kon woensdag niet plaatsvinden, net omdat de 49-jarige moeder zo van de kaart bleek.

Donderdag verscheen ze voor de onderzoeksrechter, die besloot om haar aan te houden op verdenking van moord. Ze blijft in de cel en verschijnt op 1 augustus opnieuw voor de raadkamer. Dan zal beslist worden of ze langer in de cel moet blijven. “In het belang van het onderzoek en de rechten van de verdediging leggen we in deze zaak geen verdere verklaringen af”, zegt Liesbeth Lekens van het parket van Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen