Direct naar artikelinhoud

Shoppers tackelen man (53) die meisje probeert te ontvoeren aan Primark in Manchester

De politie bij de zwaar geschrokken moeder en haar kind.Beeld Manchester Evening News

Zoals zo vaak was het ook gisteren in de Primark in het centrum van Manchester drummen geblazen. Een 53-jarige man die van de drukte gebruik wilde maken om een 5-jarig meisje te ontvoeren, slaagde - gelukkig - niet in zijn opzet dankzij het snelle ingrijpen van shoppers.

Hij kwam uit het niets. De gil van een doodsbange moeder op straat voor de populaire winkelketen. "Mijn kind. Mijn kind is weg!" Niet veel verder zagen winkelende mensen een man met een jong kind wegvluchten.

"Hij greep het kind langs achter vast en tilde haar in de lucht. Ze schreeuwde en schopte", vertelt getuige Kayley Wright (23) aan Manchester Evening News. "De moeder schreeuwde, maar zat vast door de drukte. Omstanders tackelden de man en brachten haar terug naar haar mama. Drie of vier mensen hielden hem stevig op de grond."  

Omdat de shoppende voorbijgangers de man tegenhielden, kon de opgetrommelde politie hem wat later inrekenen. De vijftiger is gearresteerd en wordt verdacht van poging tot ontvoering van een kind. Het meisje is geschrokken, maar in goede gezondheid.

Twitter bericht wordt geladen...