© tom GOYVAERTS

Zo bereidt Antwerp zich voor op de kraker van vanavond

Om de kraker tegen Anderlecht voor te bereiden, trok Antwerp zowaar naar de Stille Kempen. De spelers verblijven er sinds gistermiddag in een hotel. Ideaal om het groepsgevoel nog even aan te wakkeren en om in rust toe te leven naar de match. Maar vanavond moet er gevlamd worden.

David van den broeck, stijn druant

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp leeft met goesting, maar ook met twijfels toe naar de seizoensopener tegen Anderlecht. Twijfel was er ook bij de veertig supporters die gisterochtend aan sportcentrum Het Brieleke in Wommelgem stonden. Zij dachten de ploeg nog één keer aan te moedigen, maar waren verbaasd toen amper zeven spelers opdaagden. Gasten die weg mogen (Biset, Colpaert), nog niet klaar zijn (Sall, Matheus, Randriambololona), lichtgeblesseerd zijn (Debaty) of geschorst (Owusu). Zij gingen een toertje lopen en trainden licht, onder leiding van fysiektrainer Renotte. De fans, alleen onder de indruk van de zwaargebouwde Sall, dropen gaandeweg af.

De mannen die het vanavond moeten doen, konden uitslapen. Speciale matchen worden op een speciale manier voorbereid, en dus koos trainer Laszlo Bölöni ervoor om op afzondering te gaan. Ongebruikelijk, al gebeurde het twee jaar geleden onder Gevaert wel eens. Afspraak om 14u in het Aldhem Hotel in ­Grobbendonk. Om 13.15u al draaide Björn Vleminckx – nog altijd erbij – als eerste de parking op. Uitkijken was het naar zijn opvolger, Obbi Oulare. Om 13.40u kwam de grote Watfordhuurling tevoorschijn uit zijn zwarte Mercedes. Een beetje bedeesd, maar goedgeluimd. Nice to meet you here, staat er in grote letters op het hotel – hij poseerde met plezier voor de toepasselijke slogan. Bölöni, die wat later toekwam, verwelkomde hem hartelijk, gevolgd door Haroun. Intussen was ook Limbombe, net als Batshuayi trotse eigenaar van een SpongeBob-rugzak, gearriveerd.

Geen pottenkijkers

© GOYVAERTS/GMAX Agency

De spelers checkten in, installeerden zich en kregen een lunch, gevolgd door een twee uur durende siësta. Nadien was het tijd voor de analyse van de tegenstander. “Al denk ik dat wij Anderlecht beter kennen dan zij ons”, merkte een staflid fijntjes op. Rond 18u trokken de spelers met de wagen naar de Bosuil, voor een laatste training in het stadion. Achter gesloten deuren, al kan je weinig verstoppen met een hele tribune tegen de grond. Van paars-witte pottenkijkers gelukkig geen sprake. Sportief directeur D’Onofrio kwam wel eens piepen. Na afloop ging de hele bende met de bus terug naar het hotel, waar nog een late maaltijd klaarstond.

Vandaag D-day. Na het ontbijt moet een gezamenlijke ochtendwandeling de zenuwen wegnemen. En nadien? Lunchen, rusten, eten, vertrekken, aankomen, grote ogen trekken, slikken, opwarmen, in de ogen wrijven, naar binnen gaan, luisteren naar Bölöni en... stunten?