© Anneke Peeters

Deze feestjes zijn dit weekend niet te missen in Antwerpen

Zin om dit weekend een stevig stapje in de wereld te zetten? Zoek dan niet verder, want een bekende Antwerpenaar uit ons college van nachtburgemeester en nachtschepenen prijst elke week een feestje aan. Deze week: Jan Vermeerbergen (Johnny Jailbait van Goe Vur In Den Otto) oftewel de ‘Nachtschepen van Smerige Plaatjes’.

Elien Van Wynsberghe

“Deze vrijdag spelen wij zelf op het Bollekesfeest, op de Grote Markt. Ik raad alvast iedereen aan daarheen te komen. Ook Soldier’s Heart treedt die dag op. Voor mij is dit een hometown show. Zelfs mijn moeder komt kijken, dus ben ik extra gestresseerd (lacht). Maar we gaan gewoon ons ding doen en hopelijk blazen we niet al te veel bomma’s en bompa’s van hun sokken!

Om enkele punkbands aan het werk te zien, kun je maandag dan weer terecht in Kavka. Verder is het niet zo veel soeps de komende dagen, maar als ik nog een tip voor het einde van de maand mag geven: ga dan zeker op 26 augustus naar Het Bos om er de Belgische deathmetalband Carnation aan het werk te zien. Ik heb hen ondertussen al een aantal keer bezig gehoord en ze zijn echt veelbelovend!”

Deze feestjes raden wij u ook ten zeerste aan:

1. EL NOCHE BAILABLE- dansen op klassiekers

Wat? Het eigenzinnige Antwerpse muziekconcept Linch organiseert concerten op verschillende magische locaties in de stad. Dj Solak en Dj Secreto presenteren vanavond in Bar Gloed de beste klassiekers uit de soul- funk- en groovescene.

Waar? Bar Gloed, A-Tower, De Keyserlei

Wanneer? Donderdag 18 augustus van 22 tot 2u

Prijs? Gratis

2. FANFAAR FATAL - gezelligheid troef

Wat? Goedkope drankjes, dikke sfeer, een prachtige omgeving én een optreden van de gipsy band Fanfaar Fatal. Wat wil een mens nog meer?

Waar? Den Tuin, Mellaertsstraat 7, Borgerhout

Wanneer? Vrijdag 19 augustus van 14 tot 22u

Prijs? Gratis

3. FLYING PIG - links van ’t Scheld

Wat? Voor haar vijfde editie steekt het apero-evenement Flying Pig het water over. Wil je je weekend starten met een cocktail, fris pintje en lekkers uit originele foodtrucks? Dan is dit de place to be.

Waar? Boeienwijde Linkeroever

Wanneer? Vrijdag 19 augustus van 17 tot 0u

Prijs? Gratis

4. VIEF LA FETE - techno, house, minimal

Wat? Alweer een fijne baggernacht. Dit keer onder de vleugels genomen door het Brusselse partyconcept Vief. Dj’s van dienst zijn lokale talenten Pisca, Bacon & Eggs en Chavy. Zeggen deze namen je maar weinig? Dan is de leuke sfeer die hier hangt nog altijd een uitstekende reden om mee te komen feesten.

Waar? Kattendijkdok Oostkaai 22a

Wanneer? Vrijdag 19 augustus vanaf 22u

Prijs? Gratis

5. FIESTA CUBANA - Zuiderse oorden

Wat? “DJ El Ratón Rabioso keert nog een keer terug naar Cargo Zomerbar met zwoele zomerse klanken en romantische meeslepende sferen van de typische Cubaanse danscultuur! Uw mojito heeft nog nooit zo goed gesmaakt.” En daarmee is alles gezegd, zo lijkt ons. p>

Waar? Cargo Zomerbar, Park Spoor Noord

Wanneer? Donderdag 18 augustus vanaf 18u

Prijs? Gratis

6. KATTENKWAAD - Petrol in de kijker

Wat? Omdat het einde van Club Petrol op deze iconische locatie nadert, organiseert Kattenkwaad de vierde editie van haar techhouse-evenement hier. Laat je tot het ochtendgloren meevoeren op de bedwelmende beats van Dennis Cruz en Amelie Lens.

Waar? Petrol, d’Herbouvillekaai 25

Wanneer? Zaterdag 20 augustus vanaf 23u

Prijs? 10 euro vvk, 15 euro kassa

7. ROXY SECRET - vrouwenavond

Wat? Zin in een ladies night? Dan is Roxy de place to be. Krijg een gratis fles bubbels wanneer je met vier vriendinnen aankomt en maak bovendien kans op een goodiebag van Victoria’s Secret. Voor de swingende vibes zorgen dj Makasi en dj Your.

Waar? Club Roxy, Rijnkaai 1

Wanneer? Zaterdag 20 augustus vanaf 23u

Prijs? Gratis

8. SALSABOCADERO - laatste keer

Wat? Al vijf jaar lang verzorgt dj Pepe de beste salsa-, bachata- en merengue-avonden van Antwerpen. Helaas is met het naderende einde van de zomervakantie ook Salsabocadero aan haar laatste editie toe.

Waar? Waagnatie, Rijnkaai 150

Wanneer? Dinsdag 23 augustus vanaf 20u

Prijs? Gratis

9. NAS & STIKSTOF - hiphop

Wat? Illmatic, het knallende debuut van de Amerikaanse rapper NAS is een iconische hiphopplaat. Volgende week zakt deze levende legende af naar het gezellige OLT: een buitenkans! De Brusselse culthelden van Stikstof warmen de boel alvast op.

Waar? Openluchttheater, Rivierenhof

Wanneer? Dinsdag 23 augustus vanaf 19u

Prijs? 37 euro vvk, 41 euro kassa. Laatste tickets

10. BOLLEKESFEEST - muziek en pintjes

Wat? Vier dagen lang wordt het bolleke gevierd met sfeer, leuk volk én goede muziek. Vrijdagavond kunt u genieten van gratis optredens op de Grote Markt en op het Steenplein. Op het podium staan onder meer Soldier’s Heart en het loeiharde hardrock dj-duo Goe Vur in den Otto.

Waar? Grote Markt & Steenplein

Wanneer? Vrijdag 19 augustus

Prijs? Gratis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER