© bdd

Broer niet vervolgd voor poging doodslag na ruzie om 6 euro

De 29-jarige man uit Herselt die in mei zijn broer ei zo na doodstak tijdens een ruzie om 6 euro, wordt niet vervolgd voor poging doodslag, maar voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

Ivo Meulemans

Fabrieksarbeider Jan S. leefde al jaren in onmin met zijn broer Raf (35). Na een ruzie over 6 euro barstte op 5 mei de etterbuil open. In de woning van de moeder kwam het tot een gevecht.

De jongste graaide een aardappelmesje uit zijn broekzak en stak Raf vijf keer in de arm, buik en borst. Hij werd in kritieke toestand weggevoerd, maar was snel aan de beterhand. De moeder, die tussenbeide was gekomen, raakte gewond aan de hand.

Jan S. werd aanvankelijk beticht van poging doodslag. “Maar tijdens het onderzoek hebben we niet kunnen aantonen dat de verdachte wel degelijk de intentie had zijn broer te doden”, zegt een parketwoordvoerder.

De raadkamer verwees hem naar de strafrechter voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschikt aan de broer, en onopzettelijke slagen aan de moeder. Hij riskeert maximum vier jaar cel. Voor poging doodslag varieert de straf van drie jaar tot 28 jaar.

Jan S. werd op 9 juni vrijgelaten onder voorwaarden. Hij moet zich onder meer houden aan een contactverbod met zijn broer. De moeder heeft maar één wens. “En dat is dat het ooit nog goedkomt tussen mijn beide zonen”, zei ze eerder. “Ik sta tussen hen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER