© pn

Gigi Hadid heeft het perfecte antwoord op pesters die haar ‘te mager’ noemen

De Amerikaanse Gigi Hadid (21) is een van de bekendste topmodellen van vandaag, maar ook zij blijft niet gespaard van kritiek op haar lichaam. Toen ze onlangs een bikini postte op Instagram, kreeg ze het verwijt dat ze te mager is. Nu heeft de blondine een gevat antwoord geformuleerd voor alle haters.

vwh

Gigi maakte een bikinifoto voor een glazen deur. Naast haar silhouet, zagen haar fans op het kiekje ook een terras met zwembad, palmbomen en azuurblauw zeewater. Toch ging de aandacht vooral naar de contouren van Gigi’s lichaam. In de reacties lieten volgers haar - niet altijd op een vriendelijke manier - weten dat ze wel heel mager oogt.

De blondine laat dat niet zomer over zich heen komen en reageert met een krachtige reactie onder haar eigen foto. “Dat heet opgroeien. Lichamen veranderen als meisjes vrouwen worden, net zoals het lichaam van mijn moeder veranderde toen ze ongeveer zo oud was als ik. Het is vier jaar dat ik werk als model en de kritiek die ik in die tijdspanne heb gekregen, toont aan dat mensen blijkbaar behoefte hebben om anderen te labelen en hen te beoordelen zonder verder na te denken”, staat er te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze voegt eraan toe dat ze haar eigen lichaam, dat vroeger net bekritiseerd werd wegens Gigi’s rondingen, graat ziet. “Ik zag het graag als zeventienjarige en ik zie het nog steeds graag. Ja, het klopt dat ik wat babyvet ben verloren, maar spiermassa van intensief volleyballen in het middelbaar heeft plaatsgemaakt voor soepele spieren dankzij boksen. Werkgerelateerde stress heeft uiteraard ook een effect om mijn lichaam, maar laat het duidelijk zijn dat ik niet bezig ben om mijn lijf opzettelijk te veranderen”, schrijft ze.

“Ik eet nog altijd wat ik wil, ik ben nog altijd sterk en ik ben nog steeds gezond. Jullie snedige reacties krijgen me niet klein, maar denk er de volgende keer aan dat jonge meisjes die zo’n reacties lezen misschien te streng zullen worden voor zichzelf naarmate hun eigen lichaam evolueert.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer