© JAA

Gepensioneerde man wint 1,6 miljoen euro met Lotto

1,6 miljoen euro. Zo veel geld kreeg een gepensioneerde man uit het Antwerpse zopas op zijn rekening gestort. Zijn winnende Lotto-formulier valideerde de bofkont in een krantenwinkel in Wommelgem.

jaa

De Lotto-winst was gisteren aanleiding voor een feestje in de zaak van Pascal Thorel en Brenda Jacobs. “Ik ben blij dat ik een van mijn klanten gelukkig heb kunnen maken. Dat voelt goed aan”, zegt Pascal, die Trizan al bijna dertien jaar uitbaat op de Herentalsebaan. “Het is de eerste keer dat hier zo’n groot bedrag gewonnen wordt. Ik ken de man niet. Het is lang niet zeker dat het iemand uit Wommelgem is, want hier passeren veel mensen die onderweg zijn naar Antwerpen of er net vandaan komen.”

Kristel Vervloesem en Andrée Pierlet van de Nationale Loterij weten meer, maar respecteren de wens van de winnaar om anoniem te blijven. “Deze winnaar is alleszins het bewijs dat de aanhouder wint, want de man, die speelde met een Quick Pick-biljet waarbij de computer zelf de cijfers kiest, waagt al liefst 32 jaar trouw zijn kans met de Lotto. Hij vertrouwde ons toe dat hij met het geld reizen gaat maken samen met zijn echtgenote. Wandelen is hun passie.”

Dit was al de 26ste Lotto-winnaar in rang 1 van 2016. De fortuinlijke man komt met zijn 1.609.344 euro wellicht in de top tien van veel-winnaars. Pascal Thorel, die zijn winkel vernoemde naar een samenstelling van de namen van de twee zonen Tristan en Zarrin, speelt zelf ook geregeld en gebruikt dan steevast cijfers uit de geboortedata van hemzelf en zijn dierbaren.”

Kristel Vervloesem knikt. “Pascal is niet alleen. Het is meteen ook de reden waarom de cijfers boven de 31 – meer dagen telt een maand nooit – door onze spelers veel minder aangekruist worden dan kleinere getallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer