2 doden en 4 gewonden bij schietpartij in Duitse discotheek: “Geen terreur”

Bij de schietpartij in discotheek Grey in het Duitse Konstanz zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee doden, onder wie de 34-jarige dader, en vier gewonden gevallen. De politie sluit een terreurdaad uit.

mtm

Rond half vijf zondagochtend kreeg de politie de eerste noodoproepen binnen. Een man van 34 had meerdere schoten gelost met een machinegeweer in de nachtclub in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Hij had binnen het gebouw eerst iemand gedood en vervolgens met zijn vuurwapen drie andere mensen zwaar verwond.

Vervolgens bracht hij buiten zware verwondingen toe aan een politieagent waarna de ordediensten de amokmaker neerschoten. Hij werd onder begeleiding naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar even later aan zijn verwondingen. De agent is er erg aan toe, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het motief van de dader is voorlopig niet bekend. “We gaan niet uit van het principe van een terroristische gewelddaad”, zei woordvoerder Fritz Bezikofer van de plaatselijke politie aan zender n-tv.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie kwam in groten getale naar de discotheek, die in industriegebied ligt, er werden ook speciale troepen en een helikopter ingezet. “De situatie is opnieuw onder controle”, meldt de politie zondagochtend op Twitter. “Er is geen gevaar meer.”

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer