Vlamingen laten eigendom schrappen als jachtgebied: “Enorm geschrokken”

Zo’n 1.400 Vlamingen hebben al gevraagd om hun eigendom te schrappen als jachtgebied. Sinds vorige week zijn de plannen, waarop jachtgebieden zichtbaar zijn, digitaal te controleren. Heel wat mensen kwamen zo tot de vaststelling dat hun tuin in een jachtgebied ligt.

inke

Uit een steekproef van Vogelbescherming Vlaanderen blijkt dat alleen al in de provincie Limburg acht op de tien percelen zijn ingekleurd als jachtgebied, zonder dat de eigenaar het weet. Daarom startte de vogelbescherming twee jaar geleden een campagne waarbij onrechtmatig jachtgebied op vraag van de eigenaar geschrapt kan worden.

Sinds donderdag 20 juli zijn de plannen, waarop jachtgebieden zichtbaar zijn, digitaal te controleren op de website van Geopunt Vlaanderen.

“Ligt je perceel erin, dan kan je bij het arrondissementscommissariaat het jachtgebied laten schrappen. Al moet je wel een eigendomsbewijs kunnen voorleggen”, klinkt het bij Vogelbescherming Vlaanderen.

Zo vindt u de kaart: Surf naar Geopunt.be. In het menu ‘kaarten & plaatsen’ klik je vervolgens op ‘natuur & milieu’ dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan.

U kan de kaart ook hier bekijken:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER