© KB

Boef reageert op kritiek na vroegtijdig stopzetten van concert

De Nederlandse rapper Boef reageert verontwaardigd op de negatieve reacties na zijn verkorte concert op het Sfinks-festival. Om veiligheidsredenen moest de man al na enkele liedjes stoppen en dat werd hem niet in dank afgenomen. “Moet ik liever daar blijven en straks op mijn geweten hebben dat iemand iets overkomt?” reageert hij nu op Instagram.

mrra

Met honderden waren ze samengedrumd om naar het optreden van de Nederlandse rapper Sofiane Boussaadia, aka Boef, te kunnen luisteren op het gratis Sfinks-festival in Boechout. Kinderen, jongeren, volwassen, ouderen, iedereen wilde mee feesten. Maar dat zorgde net voor de domper op de feestvreugde. Na een half uur werd het concert stopgezet, omdat het te druk werd aan het podium. Met veel teleurgestelde fans tot gevolg.

Reden waarom

“Moet ik liever daar blijven en straks op mijn geweten hebben dat iemand iets overkomt of moet ik kiezen voor de volwassen optie en gewoon stoppen voor mensen hun veiligheid. Sorry, man, maar veiligheid gaat bij mij voor”, schrijft Boef op Instagram.

Daarbij deelt hij een filmpje van een meisje op een brancard. “Het was zo druk en er waren zoveel mensen dat het sommigen te veel werd, er zijn drie tienermeisjes flauwgevallen en ik heb toen besloten niet verder te gaan in verband met veiligheid”, legt hij uit.

Toch maken heel wat mensen hem verwijten, maar dat vindt hij oneerlijk. Hij draagt veiligheid hoog in het vaandel en hoopt dan ook dat de meisjes er snel weer bovenop zijn. “Volgend jaar is het hopelijk minder chaos! Bedankt allemaal voor het komen!” voegt hij er nog aan toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer