© BELGA

Politie rijdt auto klem na spectaculaire achtervolging

De federale wegpolitie heeft zondagnamiddag, rond 16 uur, een auto klemgereden aan het Kwadeveldenplein in Merksem. De chauffeur was eerder opgemerkt toen hij op de Antwerpse ring een patrouille van de wegpolitie voorbijreed met een hoge snelheid.

SaRe, RVRE

“Onze mensen zijn erachteraan gegaan”, bevestigt Guy Theyskens van de federale politie. De bestuurder nam plots de afrit Merksem, naar verluidt op een erg bruuske manier. Na een korte maar spectaculaire achtervolging werd de vluchtende wagen klemgereden op het Kwadeveldenplein.

“Uit de wagen is een persoon gaan lopen”, zegt Theyskens. “Er is een waarschuwingsschot in de lucht afgevuurd waarna de man stopte en gearresteerd kon worden.” Het is voorlopig nog onduidelijk waarom de man wegvluchtte van de politie. “Hij wordt morgen voorgeleid”, aldus nog Theyskens.

Tweede man opgepakt

Even later werd op het Kwadeveldenplein een tweede man opgepakt. “We kregen melding dat een man iets uit de struiken haalde”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. De verdachte had twee gsm’s, een hoeveelheid drugs en een som geld bij zich. De man, een lokale straatdealer, werd overgebracht naar het politiekantoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER