© Lisa Van Damme; LVD

“Eigenwaarde meisjes vermindert al op zesjarige leeftijd”

Meisjes beginnen zich al op erg jonge leeftijd minderwaardig te voelen. Uit een Amerikaans onderzoek, waarover The Financial Times rapporteert, blijkt namelijk dat jonge dames al op zesjarige leeftijd beginnen twijfelen aan hun kunnen.

mige

Vraag je een kind tot de leeftijd van 5 jaar wie ‘heel heel heel erg slim’ is, dan zullen jongens en meisjes bijna steeds voor hun eigen gender kiezen. Op zesjarige leeftijd zet die trend zich door bij de jongens, maar opmerkelijk genoeg begint ruim 20% van de meisjes zich dan al te onderschatten en eerder voor een jongen te kiezen. Eenmaal ze de leeftijd van zeven jaar bereikt hebben, denken 75% van de jongens en meisjes dat wiskunde nu eenmaal niet zo weggelegd is voor meisjes en jongens er beter in presteren.

De studieresultaten zijn zorgwekkend volgens de wetenschappers. “Als meisjes zichzelf al zo jong beginnen onderschatten, is de kans erg groot dat dit hen in hun latere carrièrepad zal beïnvloeden. Dat is een groot probleem: zo zullen vrouwen namelijk minder in werkvelden stappen waarvan gedacht wordt dat je er bijzonder slim voor moet zijn en gaan ze zichzelf onzekerder voelen op de werkvloer”, aldus de onderzoekers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer