Wegpolitie Antwerpen rijdt auto klem na spectaculaire achtervolging

© BELGA

De federale wegpolitie heeft zondagnamiddag, rond 16 uur, een auto klemgereden aan het Kwadeveldenplein in Merksem. De chauffeur was eerder opgemerkt toen hij op de Antwerpse ring een patrouille van de wegpolitie voorbijreed met een hoge snelheid.

SaRe, RVRE

“Onze mensen zijn erachteraan gegaan”, bevestigt Guy Theyskens van de federale politie. De bestuurder nam plots de afrit Merksem, naar verluidt op een erg bruuske manier. Na een korte maar spectaculaire achtervolging werd de vluchtende wagen klemgereden op het Kwadeveldenplein.

“Uit de wagen is een persoon gaan lopen”, zegt Theyskens. “Er is een waarschuwingsschot in de lucht afgevuurd waarna de man stopte en gearresteerd kon worden.” Het is voorlopig nog onduidelijk waarom de man wegvluchtte van de politie. “Hij wordt morgen voorgeleid”, aldus nog Theyskens.

Tweede man opgepakt

Even later werd op het Kwadeveldenplein een tweede man opgepakt. “Die gedroeg zich verdacht en is opgepakt door de lokale politie”, licht Theyskens toe. “Het is onduidelijk of hij ook uit de vluchtende auto kwam.” Volgens getuigen zou de man mogelijk op zoek geweest zijn naar iets dat achtergelaten was door de eerste verdachte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen