© BELGA

Sporting Charleroi aanvaardt schorsing voor Roman Ferber

Sporting Charleroi gaat niet in beroep tegen de schorsing voor Roman Ferber, die daardoor speeldagen vier en vijf in de Jupiler Pro League aan zich voorbij ziet gaan. Dat bevestigde de club donderdag. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde de 23-jarige aanvaller van de Carolo’s dinsdag twee speeldagen schorsing en 800 euro boete op.

Ferber werd door de Reviewcommissie op het matje geroepen voor een overtreding op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. In de met 0-1 gewonnen wedstrijd op het terrein van Excel Moeskroen (zaterdag 6 augustus) ging hij volgens de Reviewcommissie zwaar in de fout bij een tackle op Simic in de 75e minuut. Scheidsrechter Lawrence Visser hield de kaarten op zak. Ook het Bondsparket was van oordeel dat de aanvaller van de Carolo’s niet in de fout ging en vorderde geen sanctie. De Geschillencommissie trad de Reviewcommissie echter wel bij: “Ferber voerde een viriele tackle langs achteren uit op de hiel van zijn tegenstander. De overtreding was vrijwillig en manifest”, klonk het.

Sporting Charleroi legt zich neer bij dat vonnis en trekt vrijdag niet naar de Geschillencommissie Hoger Beroep. Ferber is geschorst voor de beladen Waalse derby op het veld van Standard, op vrijdag de opener van de vierde speeldag in de Jupiler Pro League. Een week later mist hij ook de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen (26 augustus).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer