Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Zo guiltfree snackte je nog nooit: zalige veggieburger met caloriearm bloemkoolbroodje

Veggie en zó weinig calorieën: met deze burger krijg je echt the best of both worlds. Door bloemkool als basis te gebruiken voor het broodje, schrap je bakken calorieën uit het recept. En de veggieburger met aubergine is niet alleen ecologisch verantwoord, maar barst ook nog eens van de smaak en de voedingsstoffen. Wedden dat je nooit meer terugwil naar die doorsnee hamburger van weleer?

Wat heb je nodig?
1/2 bloemkool 
2 bio-eieren 
100 g geraspte emmentaler 
4 el bloem 
1 tl bakpoeder 
1 el tijmblaadjes 
peper en zout 

Voor de burger: 
2 aubergines, in blokjes 
1 ui, gesnipperd 
2 teentjes look, geperst 
4 el paneermeel 
2 biotrostomaten, in plakjes 
handvol rucola 
4 el mayonaise 
1 tl mosterd 
2 el gehakte bieslook 
olijfolie 
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een blender en maal ze fijn. Schep de verkruimelde bloemkool in een kom. Voeg de eieren, kaas, bloem, bakpoeder en tijm toe, kruid met peper en zout en meng goed. 
Stap 2: Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het bloemkoolmengsel over muffinvormpjes en druk goed aan. Zet 25 minuten in de oven. 
Stap 3: Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de look glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en bak tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen, doe alles in een blender, samen met het paneermeel en mix fijn. Kruid met peper en zout. 
Stap 4: Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes van het auberginemengsel in de pan en bak er burgertjes van. 
Stap 5: Meng de bieslook en mosterd door de mayonaise. 
Stap 6: Beleg de helft van de bloemkoolbroodjes met wat rucola, leg er een aubergineburger op, een plakje tomaat en eindig met een lepeltje mayonaise. Sluit de burgers met de overige bloemkoolbroodjes.

Nog meer zin in healthy? Probeer deze lekkere auberginekoekjes!

Volg jij NINA al op Facebook? 
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel