Man en zoon kunnen nog net uit brandende auto vluchten

© djr

Op de E403 in Wevelgem is zondagavond een auto volledig uitgebrand. De bestuurder en zijn zoon (9) konden nog net ontsnappen uit de brandende wagen.

djr, ndz

Safouane Khelife (39) uit het Franse Wattrelos reed gisteren met zijn negenjarige zoontje Adem naar familie in Menen. Maar op de E403 ter hoogte van Wevelgem liep het mis. Safouane hoorde plots een luide knal. Hij was verrast en parkeerde zijn witte Renault 21 turbo op de pechstrook. Zijn zoon waarschuwde hem dat het heel warm begon te worden onder zijn zetel. Toen hij naar de achterbank keek, zag hij rook. “Mijn zoon en ik zijn meteen uit het voertuig gevlucht en zijn zover mogelijk gewandeld”, getuigt de man. De auto brandde in een mum van tijd uit. “We hebben geluk gehad. Dit kon erger zijn afgelopen.”

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en had alles snel onder controle. Doordat de gastank gescheurd was, was er geen ontploffingsgevaar. De vlammen zorgden ervoor dat ook de struiken vuur vatten, maar de brandweer kon dat gevaar snel stoppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen