© FRBE

Deze zes momenten mag je niet missen op het Bollekesfeest in Antwerpen

Antwerpen feest erop los, de volgende dagen. In de binnenstad bruist het van de activiteiten voor het tiende Bollekesfeest. De agenda zit tjokvol en je kan zomaar de stad in, en wat flaneren en ontdekken. Maar het is ook zinvol om deze zes tips even te bekijken. Met de klassiekers, én de nieuwigheden.

jast

1. Zomeraperitief – Grote Markt

Op de Grote Markt vindt vrijdag 19 augustus, van 17 tot 18u, het zomeraperitief plaats. Bezoekers krijgen een gratis Bolleke en heffen samen het glas op de tiende editie van het Bollekesfeest. Net omdat het een jubileumeditie is, wordt het Bolleke geserveerd in een uniek glas, waarvan er maar vierduizend exemplaren zijn. Wie zo’n glas weet te bemachtigen, mag het houden.

2. Vuurwerk – Scheldekaaien

Een knallend vuurwerk zorgt zaterdag om 22.30u voor een spektakel op de Scheldekaaien. De beste plaatsjes zijn ongetwijfeld de wandelbrug Zuiderterras en het Steenplein. Het is de eerste keer dat het Bollekesfeest met een vuurwerk kan uitpakken.

3. Reuzenpiñata vol verrassingen – Grote Markt

Een piñata is een felgekleurde figuur van papier waarin verrassingen verstopt zitten. Het is een traditie die vooral in Latijns-Amerika erg populair is. Op de Grote Markt staat er zondag een reuzenpiñata, van vier op vijf meter groot vol met allerlei lekkers. Ouders kunnen met een zes meter lange lans de piñata te lijf gaan, zodat de kleintjes het snoep naar hartenlust kunnen oprapen. Maar wat zit er nog in de piñata verstopt? Ontdek het zondag tussen 12 en 13u.

4. Optredens – Grote Markt, Steenplein

Het Bollekesfeest is traditioneel een vierdaags feest met een uitgebreid muzikaal programma. Zo staat er op het Steenplein een podium, ’t Afdak, waar onder andere Radio Minerva plaatjes komt draaien. Maar ook Papa Mojito, Société Anonyme en nog tal van andere acts staan er geprogrammeerd. Het echte muziekhart van het Bollekesfeest is de Grote Markt. Daar zijn elke dag optredens te zien, voor jong en oud. Sylver, dj Christophe Lambrechts, Merdan Taplak, Katastroof, Soldier’s Hart, Goe Vur in den Otto,… Zondag is er ook een aperitiefconcert, met klassieke muziek.

5. Bier van A – Steenplein

© Joris Herregods

Midden maart startte Stadsbrouwerij De Koninck de zoektocht naar hét Bier van A. De lezers van Gazet van Antwerpen konden mee beslissen hoe hun bier er moest uitzien. Na het proeven van de testbrouwsels van De Koninck, gaven zo’n 3000 liefhebbers aan hoe hun ideale stadsbier er zou uitzien. De wensen: oranjekleurig, 7,5% alcohol, kruidig én fruitig. Het bier van A proef je voor het eerst – ín primeur - op deze tiende editie van het Bollekesfeest, van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus. Daarna is het wachten tot november, dé échte verjaardagsmaand van Gazet van Antwerpen. Nadien zal het bier rijkelijk getapt worden in verschillende cafés in heel Antwerpen.

6. Speelfontein - Groenplaats

Kinderen kunnen zich op de Groenplaats helemaal uitleven in de Speelfontein. Ontwijk de waterstralen - of spring er net midden in! Een gouden tip voor mama’s en papa’s, een handdoek en/of droge kleren zijn geen overbodige luxe. Ondertussen kunnen ouders snuisteren langs de streekproductenmarkt.

Het volledige programma en alle praktische info van het Bollekesfeest vind je op onze app.

Download hier onze app

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bollekesfeest