Vijf jaar cel gevorderd voor veertiger die vijf vrouwen aanviel

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gevorderd voor Abdelghani H. (41) uit Antwerpen. De veertiger zou vorig jaar vijf vrouwen hebben aangevallen in de buurt van het station Antwerpen-Zuid. Eén van de slachtoffers werd ook verkracht.

Een 33-jarige vrouw werd op 20 december van haar fiets getrokken aan het Zuidstation en de bosjes in gesleurd. Ze verzette zich hevig en schreeuwde om hulp. Toen een voorbijganger kwam kijken, sloeg haar agressor op de vlucht.

Op basis van haar persoonsbeschrijving werd Abdelghani H. in de buurt opgepakt. Hij had zand op zijn kleren en was gewond aan zijn rechterhand. Het slachtoffer herkende hem. Bij een huiszoeking in zijn woning werd de handtas van een 21-jarige vrouw aangetroffen die op 15 november het slachtoffer werd van een poging tot verkrachting.

Van fiets gesleurd

Ook zij werd aan het Zuidstation van haar fiets gesleurd en de bosjes in getrokken. Haar aanvaller had haar jeans niet open gekregen, omdat ze zich zo hard verzette. Hij was dan maar met haar handtas afgedropen. Zij herkende de beklaagde eveneens.

Door die specifieke werkwijze kon Abdelghani H. nog gelinkt worden aan de poging tot verkrachting van een 28-jarige vrouw op 15 februari en de verkrachting van een 31-jarige op 8 november. Ook hun herkenning was positief. Een 17-jarig meisje duidde hem tot slot aan als de man die haar op 8 mei betast had in het Zuidstation. Ze had hem geslagen en was op de trein gevlucht.

Abdelghani H. ontkende eerst alle feiten, maar op zitting bood hij plots zijn excuses aan. “Ik was dronken. Het kan zijn dat ik het gedaan heb.”

Vonnis op 30 augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER