Brandweer moet opnieuw uitrukken voor exotisch dier: “Nog even en we kunnen een zoo starten”

© mvl

“Nog even en we kunnen een zoo starten in Asse”, klinkt het al her en der na de tweede exotische vangst van de Brandweerzone Brabant-West op enkele dagen tijd. Na de eerdere vangst afgelopen woensdag van een koningspython in het Kerremansbos in Zellik, moest de brandweerpost van Asse zondagnamiddag opnieuw uitrukken. Deze keer om een exotische hagedis te vangen langs een fietspad aan de Velm in Mollem.

mvl

Tijdens het vangen bleek het om een baardagaam te gaan, een exotische soort die normaal enkel in de hete en droge woestijnen van Australië voorkomt. Het dier is ongevaarlijk voor de mens, maar omdat het zich niet meteen in de natuurlijke habitat bevond, nam een gespecialiseerd team van de brandweer het beestje mee naar de kazerne waar het zal worden opgehaald door een opvangcentrum voor reptielen.

© mvl

Net zoals bij de eerder gevangen koningspython gaat het hier waarschijnlijk om een dier dat werd vrijgelaten omdat de eigenaar er tijdens de vakantie niet voor kon zorgen. Het beestje kan ook ontsnapt zijn uit een slecht afgesloten terrarium. Baardagamen zijn een populair exotisch huisdier omdat ze makkelijk tam te maken zijn en niet veel specifieke verzorging nodig hebben. Ze hebben echter wel een droog en warm terrarium nodig. Deze hagedis kan tot 60 centimeter groot worden en wel 15 jaar oud worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen