© AP

Uber introduceert zelfrijdende auto’s

De taxidienst Uber zal vanaf deze maand gebruik maken van zelfrijdende auto’s. Het bedrijf gaat de auto’s inzetten in Pittsburgh, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. In eerste instantie zal er wel nog iemand achter het stuur zitten die altijd kan ingrijpen als er zich problemen voordoen.

elaw

Uber zou een akkoord hebben gesloten met autogigant Ford, en dus zullen er over enkele weken voor het eerst zelfrijdende Ford Fusions passagiers vervoeren. De technologie in de taxi’s komt dan ook van Ford, dat samenwerkte met het Massachussetts Institute of Technology (MIT) en Stanford University uit Californië. Uber koos voor Pittsburgh omdat daar een centrum ligt waar de technologie ontwikkeld wordt. Het bedrijf zal later dit jaar ook nog SUV’s van Volvo in dezelfde stad laten rondrijden.

In het begin neemt het taxibedrijf nog het zekere voor het onzekere en zet het telkens wel nog een chauffeur achter het stuur van de zelfrijdende taxi’s. Die moet ingrijpen als er iets fout loopt.

Ondertussen zijn er al enkele zelfrijdende auto’s geleverd. Uber wil er tegen het einde van het jaar een honderdtal in gebruik hebben. Wanneer het concept naar andere plaatsen wordt uitgebreid, is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer