Ook Belg op lijst van ISIS-terroristen die op weg zijn naar Europa om er aanslagen te plegen

© *

© BELGAIMAGE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de Interpol-lijst van ISIS-terroristen die op weg zijn naar Europa staat ook een Belg. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

lbo

173 terroristen staan op de lijst van de Europese politiediensten. Het zijn terroristen van ISIS waarvan gevreesd wordt dat ze op weg zijn naar Europa om hier aanslagen te plegen. Van de 173 namen op de lijst, zijn er slechts zes afkomstig uit Europa. De rest zijn voornamelijk Irakezen. De vrees is dat ISIS hen via vluchtelingenstromen naar het Westen probeert te krijgen: Irakezen die niet eerder in Europa waren, hebben betere slaagkansen om tot hier te geraken, vrezen de veiligheidsdiensten.

Op de lijst staat ook de naam van één Belg: “Abu Omar al-Belgiki”: een Belg van 24 met Marokkaanse roots. Ook Abdelhamid Abaaoud, de Molenbekenaar die mee het plan voor de aanslagen in Parijs uitwerkte, noemde zichzelf zo.

De 24-jarige Belg met dubbele nationaliteit zat lange tijd in Mosul, het ISIS-bolwerk in Irak dat recent weer heroverd werd door Iraakse troepen. Waar hij zich nu bevindt, is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen