© Photo News

Maria Sharapova staat er meteen bij comeback

Maria Sharapova (WTA 171) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Stanford (776.000 dollar). De Russin haalde het na ruim twee uur tennis met 6-1, 4-6 en 6-0 van de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 80).

Voor Sharapova was het haar eerste wedstrijd sinds half mei. Toen blesseerde ze zich aan de dij op het graveltoernooi van Rome. ‘MaSha’ moest daardoor verstek laten gaan voor het grasseizoen en miste dus ook Wimbledon. Voor dat toernooi kreeg de 30-jarige Russin na haar dopingschorsing geen wildcard maar hoopte ze zich via de kwalificaties te plaatsen. Eerder bleek ze niet welkom op Roland Garros.

Voor Sharapova was het maandag haar eerste match op een Amerikaans hardcourttoernooi sinds 2015. Tijdens de Australian Open van 2016 werd de ex-nummer 1 betrapt op het gebruik van meldonium, waarna ze vijftien maanden aan de kant stond.

De organisatie in Stanford gaf Sharapova een wildcard. “Dit was mijn eerste match in de Verenigde Staten in een heel lange tijd. Ik voel mij hier quasi thuis”, verklaarde Sharapova, die in Californië woont. “Ik ben hartelijk ontvangen en het voelt heel speciaal aan om eindelijk zo dicht bij thuis te kunnen spelen.”

Sharapova neemt het in de achtste finales op tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 32).

Na Stanford speelt Sharapova in Toronto en Cincinnati, waarvoor ze ook uitnodigingen kreeg. Op basis van haar ranking is de Russische dan mogelijk rechtstreeks geplaatst voor de US Open (28 augustus - 10 september). De Amerikaanse Tennisbond kan haar ook een wildcard toekennen. Sharapova won de US Open in 2006.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer