© Zygmund Krzywania

© Zygmund Krzywania

thumbnail: null
thumbnail: null

Honderden foto’s vertellen verhaal van 40 jaar jumelage Hasselt-Detmold

De vriendschapsband tussen de steden Hasselt en Detmold bestaat dit jaar 40 jaar. De voorbije dagen werd dit in Hasselt gevierd. Een fototentoonstelling die deel uitmaakte van het feestprogramma loopt momenteel in het cultuurcentrum.

Zygmund Krzywania

Duizenden Hasselaren en vele Hasseltse verenigingen bezochten de mooie stad Detmold in de loop der jaren. Dit leidde tot vele uitwisselingen met o.a. culturele verenigingen en sportclubs.

Bij het stadsarchief en bij heel wat van deze verenigingen konden vele honderden interessante foto’s verzameld worden. Er werden 160 foto’s geselecteerd voor de tentoonstelling. Om het wat gemakkelijker te maken voor de bezoeker werd het overzicht onderverdeeld in 8 perioden van telkens 5 jaar. Deze expo was in de maand mei reeds te zien in het stadhuis van Detmold.

Nu is Hasselt dus aan de beurt. Nog tot en met zondag 11 september 2016 kan u deze overzichtstentoonstelling alle dagen gaan bekijken in het cultuurcentrum, Kunstlaan 5. Onder de grote trap is een tv-zithoek ingericht waar nog een 800-tal andere foto’s te zien zijn op het scherm.

De toegang is gratis en de openingsuren zijn van 8 tot 17 uur.

Voor meer informatie of reacties mail naar krzywania-vanstreels@skynet.be

Foto: Stad Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer