© REUTERS

Moskou bereid tot humanitaire pauze van 48 uur “vanaf volgende week” in Aleppo

Rusland is bereid een wekelijkse humanitaire pauze van 48 uur in te lassen in de Syrische stad Aleppo, waar de troepen van Damascus en de rebellen een bittere strijd uitvechten. “We zijn bereid deze humanitaire pauze vanaf volgende week in te lassen om de levering van hulp aan de inwoners van Aleppo mogelijk te maken”, deelde de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie donderdag mee.

“De exacte datum en het exacte uur worden bepaald na informatie van de Verenigde Naties over de voorbereiding van de konvooien en na garanties van onze Amerikaanse partners”, zei woordvoerder Igor Konasjenkov. De leveringen zullen volgens hem langs twee verschillende wegen gaan, zowel naar de oostelijke wijken van Aleppo, die in handen van de rebellen zijn, als naar het westelijke deel, dat onder controle is van de regeringstroepen.

Rusland is bereid samen met de Syrische regering de veiligheid te verzekeren in de gebieden onder controle van het Syrische bewind, maar wacht op gelijkaardige garanties van de Verenigde Staten voor de doortocht door de gebieden onder controle van de “gematigde oppositie”.

De VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, had opgeroepen tot een humanitaire pauze van 48 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer