© Jan Van der Perre

457 festivalgangers moesten Tomorrowland vroegtijdig verlaten

Het parket en de federale politie hebben dinsdagnamiddag gecommuniceerd over de twee weekends Tomorrowland in De Schorre in Boom. Volgens de instanties is hun opzet geslaagd om de festivalgangers in de best mogelijke omstandigheden een topfeest te bezorgen. In totaal moesten 457 festivalgangers het festival vroegtijdig verlaten.

bap

In totaal zakten er per festivalweekend 200.000 festivalgangers uit alle hoeken van de wereld af naar De Schorre in Boom voor Tomorrowland. Volgens de federale politie en het parket gaat het om een “mooie en vrijwel incidentloze editie”.

22 illegale taxi’s

Er werden in totaal 31 bestuurlijke aanhoudingen verricht, voornamelijk voor openbare dronkenschap of personen die de openbare orde verstoorden. 22 illegale taxi’s werden in beslag genomen.

57 personen zijn gerechtelijk aangehouden. 43 onder hen worden voorgeleid omwille van drugsgerelateerde feiten, sommigen hadden grote hoeveelheden drugs op zak. Voor 451 personen die aangetroffen werden met gebruikershoeveelheden drugs, werd een onmiddellijke minnelijke schikking getroffen. Zij moesten allen het festivalterrein verlaten door de nultolerantie die Tomorrowland hanteert. In totaal werden er 457 toegangsbandjes afgenomen en vielen er 350 diefstallen te noteren.

“Het lage aantal incidenten is zonder meer te danken aan het aangename publiek”, meldt de federale politie. “Maar ook de vlotte samenwerking tussen federale en lokale politiediensten, het parket, de brandweer en medische diensten, de gemeentes en de organisator heeft zeker bijgedragen aan het vlotte verloop van het festival.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tomorrowland