Direct naar artikelinhoud
Update

Brent Bookwalter wint bergrit Ronde van Utah, Sepp Kuss nieuwe leider

De 33-jarige Amerikaan Brent Bookwalter (BMC) heeft vandaag de tweede etappe in de dertiende editie van de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. Na 151,1 kilometer van Bringham City naar Snowbasin spurtte de favoriet op de eindzege op de slotklim sneller dan zijn landgenoot Sepp Kuss en de Canadees James Piccoli. De Spaanse veteraan Francisco Mancebo, 41 inmiddels, finishte als vierde.

Twitter bericht wordt geladen...

Kuss (Rally Cycling) is de nieuwe leider. De 22-jarige Amerikaan neemt het geel over van zijn landgenoot Tyler Magner, die maandag in Logan naar dagsucces spurtte. Bookwalter staat in dezelfde tijd als Kuss, maar eindigde maandag minder goed in de eerste rit. Kuss werd daarin 21e, Bookwalter 29e.
    
De bergetappe werd gekleurd door een lange vlucht van de Italiaan Mark Canola en de Amerikanen Joey Rosskopf en Oscar Clark. De drie kregen nooit veel vrijheid en werden nog voor de klim naar het skioord Snowbasin Resort (1.900 meter hoogte) gegrepen. Op de slotklim probeerde de Canadees Adam De Vos het alleen. Hij hield lang stand en werd pas in de laatste kilometer gegrepen door het groepje met de favorieten, waarvan Bookwalter het beste eindschot in de benen had.
    
Bookwalter boekte zo zijn derde profzege. In 2013 won hij een rit in de Ronde van Qatar (2.BC), in 2015 een etappe in de USA Pro Challenge (2.BC).
    
Morgen werken de renners in Big Cottonwood Canyon een individuele tijdrit van 9 kilometer af.

Twitter bericht wordt geladen...