12 verwaarloosde pony’s ontdekt in wei

De Belgische landelijke inspectiedienst voor dierenwelzijn (BLID) heeft de politie van Aalst én Dierenwelzijn Vlaanderen zijn op de hoogte gebracht van de ernstige verwaarlozing van 12 pony’s.

wjn

Het was een anonieme tipgever die de schrijnende situatie in een wei - al is er tussen de keutels geen grassprietje meer te bespeuren - achter de Kapelleommegang in Herdersem meldde. Verschillende pony’s, waarvan twee nog heel jonge dieren, kampen met vachtproblemen, andere zijn te mager en hebben vermoedelijk wormen. “Er zijn twee à drie pony's waarvan je effectief de ribben ziet. Dat toont aan dat er een probleem is”, zegt Dirk Blanchard van BLID. “Wij vragen Dierenwelzijn Vlaanderen om hier geregeld te komen controleren”.

Het is al niet meer de eerste keer dat het probleem in de bewuste “weide” wordt aangekaart. Vorig jaar liep er ook al een klacht binnen bij de politie. “Er is toen contact genomen door de politiediensten met de eigenaar, maar dat heeft duidelijk weinig uitgehaald”, zegt Aalsters schepen van Dierenwelzijn, Dylan Casaer (SD&P). Als de situatie niet verandert, riskeert de eigenaar een boete of zelfs een gevangenisstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen