Neurochirurg blijft in cel voor moord op dochter

De Leuvense raadkamer heeft dinsdag voor de periode van een maand de aanhouding bevestigd van de 49-jarige neurochirurge van het UZ Leuven die vorige week woensdag werd opgepakt voor de moord op haar 14-jarige dochter in haar appartement aan de Vaartstraat in Leuven. Dat meldt de Leuvense parketwoordvoerster Sarah Callewaert.

Het slachtoffer werd woensdagmiddag levenloos aangetroffen door de vriend van de dader. De neurochirurge kon al enkele uren later worden opgespoord en opgepakt. Ze bekende inmiddels de moord en liet verstaan dat het de bedoeling was om nadien ook zelf uit het leven te stappen, hetgeen haar niet gelukt is. Over de motieven die de chirurge aanhaalt voor haar daad wil Callewaert niet uitwijden “omdat het een complex, emotioneel verhaal is dat niet samen te vatten is in enkele slagzinnen”.

Over de motieven was de afgelopen dagen al wat controverse in de media. Jef Vermassen, de advocaat van de vrouw, meldde dat de dochter zwaar ziek was, dat er bij haar terug een hersentumor werd vastgesteld en zowel de moeder als de dochter depressief waren. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die het slachtoffer gedurende 8 weken in groep begeleidde, ontkende dit echter formeel in een open brief in De Standaard en vroeg dat het Kinderrechtencommissariaat vermoorde minderjarigen een advocaat ter beschikking zou stellen die hen zou verdedigen en hun integriteit beschermen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer