© *

GETEST. Drie wondermiddeltjes tegen muggenbeten

De zomervakantie is bijna voorbij, de muggenplaag nog niet. Mocht u het stilaan toch gehad hebben met muggensprays en citronellakaarsen: drie alternatieven, getest en grotendeels goedgekeurd.

tib

Een beetje warmte

De Bite Away in de keuken laten slingeren, het levert vreemde vragen op – “hoort dat niet in je nachtkastje thuis?” is er één van. Maar in tegenstelling tot wat de vorm sommige vriendinnen doet geloven, is dit een eerbaar toestel op batterijen. Het verspreidt drie tot zes seconden lang een gebundelde warmte waardoor je lichaam geen histamine, dé boosdoener als het om jeuk en zwelling gaat, aanmaakt. Bij de eerste irritaties van een muggenbeet is het kiezen tussen drie of zes seconden (drie wordt aangeraden voor kinderen, zes voor volwassenen) en het keramische contactplaatje tegen de beet houden. Dat voelt een beetje alsof we onszelf trakteren op een brandwonde, maar het helpt wel: geen brandwonden, geen jeuk en duidelijk minder zwelling. Het enige nadeel: je moet de muggenbeet vrij precies kunnen lokaliseren, wat niet evident is als je in het donker wordt gestoken. Verder een zeer efficiënt toestel, dat we voortaan zonder schroom op de keukentafel laten liggen.

Bite Away, 33,88 euro, meer info via www.bite-away.be

Twee-in-één

Een paar jaar geleden werden we wel eens uitgelachen, twijfelend tussen muggenspray en aftersun op licht verbrande benen: “Kan iemand de twee in één potje steken”? Ze moeten ons gehoord hebben bij Picasol, want onder deze merknaam werden deze zomer verschillende zonneproducten annex anti-insectencrèmes op de markt gebracht. De zonnecrème met factor 25 smeert als een gewone zonnecrème en omdat er geen DEET maar Icardine werd gebruikt als insectenwerend ingrediënt, heeft hij niet de prikkende geur van sommige muggensprays. De factor vijftig voor kinderen komt in een handige sprayvorm, ook een pluspunt. Na een avondje buiten zitten met de aftersun telden we geen enkele muggenbeet, al voelde de crème wel redelijk vet aan. Nog één verzoekje voor de nazomer: kan er ook een versie met zelfbruiner gemaakt worden?

Picasol, Sun & Insect Protection, 24,95 euro, Aftersun, 19,95 euro, verkrijgbaar bij de apotheek.

Elektroshocks

Jezelf kleine elektrische schokjes toedienen, echt aantrekkelijk klinkt het niet. Toch is dat wat je doet met de 'Click Away' van CarePlus, een klein geel apparaatje dat met een beetje goeie wil op een speelgoedgeweertje lijkt. Als je op de zwarte knop drukt, ontstaat een schokje van hoog voltage en laag ampère. Vijf kleine schokjes na elkaar verdoven de jeuk van een insectenbeet. De schokjes voelen aan als een speldenprikje: een beetje zoals krabben, maar dan zonder de jeuk en de zwelling die daarmee gepaard gaan. Een dikke gezwollen beet op ons been heeft meer dan vijf schokjes nodig, maar ook die kalmeert uiteindelijk. Het kleine geweertje doet zijn ding en gaat, zonder batterijen of oplader, zo'n 1000 behandelingen mee.

Click Away Bite Relief van Care Plus, 8,95 euro, te koop bij onder meer A.S. Adventure en via www.careplus.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer