© EPA

Matteo Trentin sprint op zijn verjaardag naar de zege in de Vuelta a Burgos

De Italiaan Matteo Trentin (Quick Step Floors) heeft de tweede etappe in de Vuelta a Burgos op zijn naam geschreven. Trentin hield in de massaspurt, nota bene op zijn verjaardag, Adam Blythe (Aqua Blue Sport) en Tim Ariesen (Roompot) af. Christophe Noppe (Sport Vlaanderen - Baloise) was eerste Belg op een negende plaats. Mikel Landa (Team Sky) blijft leider.

jtp

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met zeven renners: Benjamin King (Dimension Data), Enric Más (Quick-Step Floors), Alexandre Pichot (Direct Energie), Frank Osorio (GW Shimano), Daniel Diaz (Delko-Marseille Provence-KTM), Sjoerd Van Ginneken (Roompot-Nederlandse Loterij) en Ibai Salas (Burgos BH).

Maximaal reden de zeven niet meer dan 3:30 bonus bij elkaar, meer voorsprong kregen ze niet van Team Sky dat de leiderstrui van Mikel Landa wilde beschermen. Onder impuls van Cofidis, voor sprinter Jonas Van Genechten, zakte de bonus in de laatste 60 km snel en toen ook Quick-Step een handje kwam toesteken waren de vluchters een vogel voor de kat.

Op 8 km van het eind werd de laatste vluchter gegrepen. Gianni Moscon wilde een massasprint ontlopen in het slot, maar zijn poging strandde en in de laatste twee km werd de massasprint voorbereid. Daarin toonde Trentin zich de snelste, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen en een opsteker nadat hij buiten tijd finishte in de Tour en zo vroegtijdig naar huis moest.

Top tien:

1. Matteo Trentin (Quick Step Floors)

2. Adam Blythe (Aqua Blue Sport)

3. Tim Ariesen (Roompot)

4. Romain Cardis (Direct Energie)

5. Pierpaolo De Negri (Nippo-Vini Fantini)

6. Raymond Kreder (Roompot)

7. Armindo Fonseca (Fortuneo - Oscaro)

8. Eduard Prades (Caja Rural)

9. Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise)

10. Aaron Gate (Aqua Blue Sport)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer