© rr

Kennis krijgt 20 maanden voor aanranding na wilde rit

Een drugstrip per auto die eindigde met de ‘aanranding op de eerbaarheid’ van een vrouwelijke inzittende, die daarbij werd vastgebonden met colsonbandjes, kost Bert M. uit Arendonk 20 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Ivo Meulemans en Marc Helsen

De beklaagde in de aanrandingszaak, Bert M. uit Arendonk, werd ook nog beschuldigd van ontvoering omdat hij de auto jatte van de moeder van het slachtoffer. Hij maakte op 27 november 2016 een hallucinante uitstap. Op zoek naar GHB belandde hij in Tilburg, waar hij een lift kreeg van drie andere drugsgebruikers, waaronder het vermeende slachtoffer.

Na heel wat avonturen belandde Bert M. samen met de jonge vrouw en haar vriendje opnieuw in Turnhout, maar daar ging M. er met de auto van de moeder van het slachtoffer vandoor, terwijl haar dochter nog in de wagen zat.

Een dag later legde die klacht neer wegens ‘verkrachting’, later afgezwakt tot ‘aanranding.’ Op haar polsen waren sporen te zien van kneveling met colsonbandjes, waarop de politie het DNA van Bert M. aantrof, maar op het ondergoed van het slachtoffer was er geen DNA-spoor van de verdachte te vinden.

Bert M. werd, bovenop de celstraf, door de rechtbank ook nog met een geldboete van 6.000 euro bedacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER