"Bij Clouseau spelen gaat nu écht gebeuren, ongelofelijk!"

Komende zondag zal de 26-jarige Michael Asnot naast Koen Wauters staan als volwaardig lid van Clouseau. Daarmee komt een einde aan een zoektocht naar een vervanger voor Kris Wauters. Die zit die dag in Rio, waardoor hij er niet bij kan zijn op de Radio 2 Zomerhit in Blankenberge.
© Jokko

Toen bekend werd dat Kris Wauters verstek moest geven, bundelden Clouseau en "1.000 zonnen" hun krachten om op zoek te gaan naar een eenmalige vervanger. Aan de start van de afvalrace stonden 50 zangers-gitaristen, daar blijft nu de 26-jarige man uit Schoten van over.

"Mijn mama is een grote fan van Clouseau. Ooit meespelen met de band stond dan ook hoog bovenaan mijn bucketlist. Dat dit nu ook gebeurt is niets minder dan een droom die werkelijkheid wordt", zegt Asnot.

Vanaf nu kunnen de zenuwen bij hem gaan toenemen, want zondag 21 augustus is niet meer zo ver weg. "Het wordt een van mijn belangrijkste en memorabele optredens. Ik heb dan wel al op Suikerrock gestaan, maar dit wordt toch nog een pak specialer", zegt de gelukkige winnaar.

Het is ook dankzij zijn ouders dat hij zondag naast Koen Wauters mag staan. "Toen ik nog muziek studeerde, had ik een mindere periode. Mijn ouders zeiden toen dat als ik nog iets harder mijn best zou doen, ik misschien ooit met Clouseau zou kunnen spelen. Dat dit nu ook echt gaat gebeuren, is ongelofelijk!"

Meest gelezen