Zware brand maakt huis onbewoonbaar, brandweer brengt hond in veiligheid

© ndz

In een landelijke woning in de Raaptorfstraat in Zwevegem is woensdagnamiddag rond 16.30 uur een zware brand uitgebroken. Vermoedelijk ligt een kortsluiting in de slaapkamer aan de oorzaak van de brand.

ndz

Op het ogenblik van de brand was het gezin afwezig. Alleen Luca, de Canadese herdershond van het gezin, was in het huis. Het dier zat in zijn kennel en kon door de brandweerlui in veiligheid worden gebracht. De buren ontfermden zich over Luca.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar de schade binnen in de woning is enorm. “In de slaapkamer is er enorm veel schade. Ook de dakconstructie werd vernield. In de rest van de woning is er vooral rookschade”, zegt Ignas Callens, majoor van de brandweer. “Het huis is onbewoonbaar.”

“Ik was aan het werk in Roeselare, toen ik telefoon kreeg dat het brandde bij ons thuis”, zegt Tim Van Belle (33). Hij is zaakvoerder van de firma VV Groentechniek, die gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van voetbalvelden.

“Mijn echtgenote en twee zoontjes waren gaan zwemmen en waren dus gelukkig niet thuis op het ogenblik van de brand”, aldus Van Belle. “Voorlopig kunnen we terecht bij mijn moeder in Rollegem-Kapelle. De komende weken kunnen we terecht in een leegstaande woning hier even verderop. Gezien de enorme schade ziet het er niet naar uit dat we snel terug in onze woning zullen kunnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen